Lightning

Lightning

Lightning a Final Fantasy 13 konzol játék főszereplője. Lightning egy erős női karakter, egy gunblade nevű fegyverrel harcol. A játékban nagyon megfogott a sok helyen is megjelenő gyönyörű kék égbolt, így amint nekiláttam ennek a rajznak, már akkor tudtam, hogy szép kék égboltot szeretnék majd a hátteréül készíteni.

Lightning rajz festés lépések

Nagyon jó érzés volt dolgozni ezen a rajzon. Lightning fegyvere szuper (és jó összetett a design-ja), az öltözéke jó, és nagyon szépek az ajkai. Amikor referencia képeket kerestem róla meg is lepődtem, hogy tényleg mennyire szépek és puhák az ajkai.

Lightning rajz részletekEzt a rajzot most egy tiszta vonalrajzzal kezdtem. Nagyon sok apró részletre kellett odafigyelnem, így a vonalrajz különösen fontos szerepet játszott a kép elkészítse során. A fegyvere nagyon összetett, a megrajzolásához azt is meg kell érteni, hogy miként működik.

Miután elkészítettem a vonalrajzot kitöltöttem a képet az alapszínekkel, különösen odafigyelve arra, hogy jól definiált, tiszta széleket kapjak mindenhol. Az alap színekre ezután már fel tudtam vinni a fényeket és árnyékokat és ki tudtam részletezni a képet. A legtöbb időt a részletezés vitte el, sokszor visszamentem, hogy a vonalaimat finomítsam.

A felhőket majdnem a festés legvégén vittem fel, amikor az időjárás nálunk – ahol lakom – nagyon hasonló volt, mint amit elképzeltem a képhez. Megtetszettek a kinti felhők és úgy éreztem le kell festenem őket. Miután elkészültem a háttérrel még itt-ott belejavítottam a képbe és csak utána tudtam azt mondani, hogy készen van.

Remélem tetszik ez a kép Lightning-ról, ritkán készítek fan artokat.