Hogyan kerülj alkotói állapotba?

Alkotóként biztos megfigyelted már, hogy vannak napok amikor jön az ihlet és van olyan időszak, amikor semmi nem jut eszedbe.
Pedig milyen jó érzés, amikor ott van az ötlet és van kedved, energiád megvalósítani.
Az alkotói állapotot el lehet tudatosan érni, azzal, hogy lecsendesíted az elméd és a jelen pillanatra figyelsz.

Amikor összekapcsolódsz valódi éneddel megindul az információáramlás és különféle érzéseket, gondolatokat fogsz kapni. Amíg benned nincs rend (sok megoldandó feladatod van), addig ezek a gondolatok és érzések elnyomhatják a kreatív ötleteket. Ha nem szoktál meditálni, a Most-ban lenni, akkor számíts rá, hogy előbb várhatóan ezek fognak előbukkanni. Ez jó! Tegyél rendet magadban (kezdd el!), a gondolataid száma is csökkenni fog és végül sikerül ellazulnod, elcsendesedned és akkor bekerülsz a kreatív, alkotói állapotba. Ebben az állapotban pedig lelkesedéssel és motivációval fognak eltölteni az újabbnál újabb gondolatok, amiket kapsz.

A videóban erről nem beszéltem részletesen, de a gondolatok egy része nem csak valódi énedtől érkezik, hanem máshonnan is. Például a közös emberi tudatosságból. Bármilyen fura ötleteket, gondolatokat is kapsz, ha azok pozitív gondolatok, azaz segítenek másoknak vagy segítesz vele a Világunkat szebb és jobb hellyé tenni, akkor keltsd életre azt a gondolatot. Valósítsd meg! Tartsd életben a lelkesedésed alkotásod iránt minden nap, amíg meg nem valósítod az elképzelésed.