Erdei patak

Erdei Patak - Ecsedi Adrienn festménye

Erdei patak című fantasy festményemen egy vörös ruhát viselő fiatal elf lány igyekszik a lábával megérinteni a hűvös patak vizét.

Ennek a festménynek az ötlete egyik reggel jutott eszembe ébredés után. Szinte láttam magam előtt a képet, ahogy egy lány az erdei patakba szeretné belelógatni a lábát. Hatalmas fák vették őt körül a háttérben, míg a hozzá közelebb eső rész sziklás-földes volt. A lányt fiatalnak és kedvesnek képzeltem el. Mivel jórészt a teljes képet sikerült fejben elképzelnem, így egyszerűbb volt a vázlatot megrajzolni. A festményt igyekeztem úgy elkészíteni, hogy kellemes, megnyugtató hangulatot árasszon.

Így készült az Erdei patak festményA kép felvázolása után felvittem az alap színeket. Ezt a részét a folyamatnak nagyon szeretem. Szeretek színezni, kipróbálni különböző színvariációkat és jó látni, amint egy vázlat a színektől életre kel.

Barna hajú elf lány portréA lány arcát és karját a legvégén festettem csak meg, mivel ezekben találtam meg a legnagyobb kihívást és megfestésük több időt és próbálkozást igényelt. A lányt először vállig érő hajjal képzeltem el, de festés közben kipróbáltam egy hosszabb frizurát is, ami nagyon megtetszett, így ennél maradtam végül. A haja két oldalt copfba van fogva, amitől még aranyosabb lett a megjelenése. Elf füleket is adtam neki később, így a kezdeti ember lányból elf karakter lett.

A ruhájának vöröses-narancsos színt választottam, hogy ezzel is kiemeljem a lány élénk, vidám karakterét. Ezen kívül ez a szín még inkább a kép fókuszába helyezi őt.