Az erdőben aludni

Az erdőben aludni - Ecsedi Adrienn digitális festménye

A sötét, sűrű erdő közepén egy lány alszik békésen. Testét az erdőn túlról érkező meleg fény világítja meg. Arca nyugodt, teljesen békében és biztonságban érzi magát az erdő közepén.Először azt hihetnénk, hogy magányosságot tükröz a kép, de ha tovább nézzük, megérezzük, hogy valójában mennyi nyugalom és béke bújik meg inkább mögötte. A nagy fák szinte óvva veszik körül az alvó lányt, őrizve álmát.

Nagyobb megszakításokkal dolgoztam ezen a képen. A növények megfestéséhez kellett egy kis idő, hogy kitaláljam, hogy is valósítsam meg őket. Néha pihentetni szoktam a képeket, egy idő után amikor előveszem őket, hirtelen meg lesz a hiányzó megoldás a kép befejezéséhez.

Ez a festmény kifejezi azt az állapotot, amikor elvonulsz és időt szánsz magadra. Egyedül vagy teljesen önmagaddal, egy nyugodt, relaxált állapotban. A jelent pillanatába kerülsz. Ez egy nagyon békés és különleges állapot. Meditálással könnyen el lehet jutni ebbe az állapotba. Az elméd csendes lesz és szinte egybeolvadsz a világgal. :)