Emlékek

Emlékek

Ezt a digitális festményt szintén megrendelésre készítettem, akár csak a Kaukázusos képet. Ennél a képnél nagy kihívást jelentett, hogy régi fotókról dolgoztam. A hölgy arca, haja elég nehezen volt kivehető, ráadásul én is olyan beállításban rajzoltam meg, amiről így nem is volt fotóm. Ezt úgy próbáltam meg áthidalni, hogy elképzeltem ebből a szemszögből miként nézne ki és menet közben egyeztettem megrendelőmmel, hogy hasonlít-e rá a kép. Az is kihívást jelentett, hogy élethűen fessem meg a hölgyet a képen, miközben alapvetően inkább animés, szemi-realisztikus stílusban szoktam festeni.

Állatok festésénél is nagyon lényeges, hogy megfogjuk a lényegét, a lényét az állatnak, mert csak így fog hasonlítani az eredetire. Sokat tanultam ennek a képnek az elkészítéséből. Az állatszőrt is sokféle képpen meg lehet festeni. Vannak, akik épp csak érzékeltetik a szőrt, míg mások nagyon aprólékosan – szinte minden egyes szőrszálat megfestenek. (Ez tükrözi a személyiségüket is.) Én az arany középút irányába igyekszem haladni: ahol kell kiemelem a szőrszálakat, ahol nem szükséges ott inkább egyszerűsítek.

Ennél a festménynél sokat játszottam a színekkel. A felhők, fák és a füves rét megfestése közben mindig teljesen belemerültem a képbe. Benne voltam a zónában. :) A virágok és a ruha megfestésénél is hasonlóan éreztem. A csokrot többször átrajzoltam, végül kidolgoztam teljesen a festés előtt, így egyszerűbb volt megfesteni. Megrendelőm sárga rózsákat és orchideákat kért a csokorba. A virágok megfestéséről készítettem egy videót, azt itt lehet megtekinteni. (Angolul van a videó.)