Egy a természettel

Egy a természettel - Ecsedi Adrienn festménye

Ezen a digitális festményen egy olyan elf nőt festettem meg, aki egy sötét erdőben él, elvágva a civilizációtól. Nagyon közel áll hozzá a természet. Testét növények borítják, még a hajában is élő növényeket visel. Fű zöld hajával és zöld szemeivel teljesen beleillik a környezetébe.

Ennél a festménynél most egy realisztikusabb stílust próbáltam ki. A legnagyobb kihívás az volt, hogy folyamatosan változott az egész kép és nem voltam biztos abban, hogy a változások jó irányba haladnak-e. Már az elejétől ezt éreztem, így elég lassan is haladtam. Viszont sokat tanultam festés közben. Ez volt az első olyan festményem, amit teljesen fekete-fehérben kezdtem el kidolgozni és csak a végén vittem fel rá a színeket. Tetszik ez a fajta festés is, mivel nagyobb szabadságot ad az elején a kép összeállításakor. Könnyebb kijavítani a hibákat, még nem kell a színekkel foglalkozni. Ugyanakkor kicsit hiányoztak is a színek és már alig vártam, hogy felvihessem őket a képre.

Egy a természettel - festés lépéseiAz animáción lehet látni, hogy a vázlattól hogyan jutottam el a kész festményig. Legközelebb igyekszem majd jobban kidolgozni a vázlataimat, hogy közelebb álljanak a végleges képhez. Még most is úgy érzem, hogy túl sok idő megy el az alap kijavítására már a festés folyamata közben. Minél jobb a kiindulási alap, annál könnyebb dolgozni vele a festésnél.

Nagyon szeretem a természetet és a növényeket, ezt szerettem volna kifejezni ezzel a képpel is. Egyek vagyunk a természettel, a részei vagyunk, így vigyáznunk kellene rá. Kirándulni egyet az erdőben, belélegezni a friss levegőt, hallgatni az erdő hangját mind csodálatos dolog. Felbecsülhetetlen kincs a természet.