Charlotte

Charlotte - Ecsedi Adrienn festménye

A portré készítés igazi kihívás, akár egy létező embert festünk meg akár egy kitalált karaktert. Charlotte egy kitalált karakter, egy természet szerető elf hölgy. Nagyon szerettem már régebben is azokat a festményeket, amiken egy-egy szép nő volt ábrázolva különleges ékszereket viselve. Selenada alkotásait emelném ki mind közül, az ő munkái nagyon megfogtak.

Charlotte - festés lépések

Charlotte – festés lépések

Ennél a portrénál több dolgot szerettem volna kipróbálni. Egyrészt a bőr megfestésénél hideg és meleg tónusokat is alkalmaztam, hogy érzékeltessem az erdőben uralkodó fényviszonyokat. A másik kihívás az ékszer és a haj megfestése volt. Szép, hosszú, szőke hajat szerettem volna festeni, ami úgy érzem sikerült is. A haj festését egy barnás alap árnyalattal kezdtem el, arra vittem fel a szőkésebb árnyalatokat, így színgazdagabb lett a végeredmény.

A képet a szokott módon kezdtem: először felvázoltam a karaktert, kidolgoztam, kihúztam a vonalakat. Felvittem az alap színeket, majd a fontosabb fényeket és árnyékokat. Ezeket összedolgoztam és újabb rétegekkel még realisztikusabbá tettem a képet. A vonalak nagy részét is eldolgoztam, hogy kevésbé legyenek láthatóak. A ruha is kapott egy kis mintát, valamint kiemeltem pár hajszálat, hajtincset, hogy részletgazdagabb legyen a kép.

A festés egyes lépéseinél láthatod, hogy kezdetben egy nagyobb, zöld színű medált festettem a lánynak, majd a végén ezt megváltoztattam. Charlotte egy kisebb borostyán medált kapott, ez méretében és jellegében jobban illeszkedik a képhez és a karakterhez is.

Ezt a festményt is digitálisan, számítógépen készítettem 2015 januárjában, a Clip Studio Paint nevű rajzprogrammal.

A lentebbi képen az arc részleteit láthatod közelebbről.

 

Charlotte - arc részlet

Charlotte – arc részlet